Skip to content

gevoelscontact

groei en bloei

Gevoelscontact is de basis van iedere relatie. Con-tact betekent letterlijk samen voelen. Je kunt bewust worden hoe je contact maakt, wat je onbewuste patronen zijn en waar voor jou gezonde grenzen liggen.
Ben je iemand die zich terugtrekt, ga je de strijd aan of blijf je verschrikt stilstaan. ‘Ik raakte geblokkeerd of ik sloeg dicht’ wordt dan gezegd.
Of ervaar je gemak en tevredenheid bij jezelf en elkaar en voel je je vrij om in contact duidelijk te zeggen wat je te zeggen hebt?

Je kunt bij me terecht als je meer in contact wilt komen met je lichaamssignalen en gevoelens. Dit ervaren veel mensen als een spannend avontuur. Aan mij om zo respectvol en zorgvuldig mogelijk je daarbij te gidsen. Om te beginnen word je uitgenodigd om eigen gevoelens te herkennen. Deze gevoelens erkennen en serieus te nemen betekent dat je eigenheid er helemaal mag zijn. Je gaat delen wat in je leeft; op jouw tijd en manier. En je laat patronen of oud zeer letterlijk en figuurlijk achter je die niet meer nodig zijn.

Bewustzijn
Je leert de taal van je innerlijke leefwereld te ervaren, te uiten en verwoorden. Je verteert levenservaringen, zoals je ook boterhammen verteert. Je gaat gevoelens en behoeften kenbaar maken in contact met anderen. Je integreert levenservaringen in je levensboek en de rest laat je achter. Als je dit bewustwordingsproces onder de knie wilt krijgen kun je het woord HEEL in gedachten houden:
H = herkennen
E = erkennen
E = expressie geven
L = laten gaan.

Het lichaam liegt nooit
Het draait om bewuste waarneming en gewaarwording. Wat is waar?
Het lichaam liegt echt nooit. Mijn ervaring is dat de meesten dit vermogen tot gevoelscontact geleidelijk aan ook in hun eigen situatie kunnen toepassen. Het blijkt voor mensen die meer gericht zijn op analyse en ratio steunend als ik als gids aandachtig aanwezig ben en blijf bij deze ‘reis naar binnen’. Zo helder mogelijk aansluitend bij wat speelt in het moment nodig ik uit, geef suggesties, stel vragen of laat stiltes vallen.

Vrij in verbinding
Tijdens een consult kun je gevoelsmatig ontdekken wat jou echt goed doet. Dit gebeurt ook met ervarings-‘oefeningen’. Welke afstand of nabijheid voelt voor jou passend? Wil je wel of niet aangeraakt worden? Je hoeft niet voor mij te zorgen! Dat doe ik zelf. Deze zelfzorg heb ik gelukkig met vallen en opstaan geleerd. Hoe goed zorg jij in contact met anderen voor jezelf?
Durf je en mag je van jezelf je behoeften volgen en daar naar handelen door gezonde grenzen te hanteren? Voel je je veilig genoeg van binnen om trouw te zijn aan jezelf. Om waar je ook bent je eigenheid alle ruimte te geven met vrijheid en blijheid.

%d bloggers liken dit: