Skip to content

coaching & haptotherapie

Balans rust en dynamiek
Veel mensen zijn in de huidige jachtige wereld zichzelf een beetje verloren. Prestatiedrang en werkdruk houden ze in ‘overdrive’. Velen hebben het gevoel geleefd te worden door hun omgeving of door de omstandigheden. Signalen van het lichaam worden in alle drukdoenerij niet opgepikt. Aan nekklachten, opgetrokken schouders of hoofdpijn wordt voorbijgelopen. De broodnodige behoefte aan rust wordt nauwelijks gevoeld. Het lichaam verliest glans en gezonde uitstraling. Verstand en gevoel zijn in in de war geraakt. De ratio krijgt het voor het zeggen. En zo wil het maar niet lukken om met gemak en voldoening te leven en werken. De natuurlijke balans tussen rust en dynamiek is zoekgeraakt.

Begrip en compassie voor jezelf
Tijdens het consult word je uitgenodigd contact te maken met je innerlijk gevoelsleven. Waarom-vragen komen nauwelijks aan de orde. Het gaat niet om begrijpen. Het draait wel om begrip. Om te beginnen begrip en compassie voor jezelf en dan pas voor de ander. In die volgorde. Door dit aan den lijve ervaren van lichaamssignalen, emoties en patronen ga je duidelijk voelen waar je grenzen en mogelijkheden liggen. Je ware natuur krijgt vrijelijk de ruimte. Je ontwikkelt persoonlijk leiderschap en daarmee geef je professioneel leiderschap fundament en richting. Kracht komt niet alleen van stoer en sterk zijn maar ook van je kwetsbaar durven opstellen. Je gaat steeds meer, met gezond verstand, je hart en gevoelsleven gebruiken als intern kompas. Coaching kan een enerverende en inspirerende ontdekkingsreis zijn, die je handvatten biedt voor vitaliteit en zingeving.

To love oneself is the beginning
of an long live romance”

OscarWild

 

Klankbord en steunpilaar
Als begeleider van je ontwikkelingsproces bied ik ruimte voor zelfonderzoek. Ruimte om je kracht en kwetsbaarheid te delen. Ruimte om bewust te worden van overlevingspatronen die je geen goed meer doen. Ruimte om oud zeer te integreren in je levensboek en achter je te laten. Op basis van mijn uitgebreide ervaring in individuele begeleiding stem ik zo goed mogelijk af op dat wat voor jou helpend of steunend kan zijn. Je kunt me in positieve zin gebruiken als gids, klankbord en spiegel bij je zelfonderzoek. Ik nodig je uit en moedig aan om jezelf met vriendelijkheid te ontmoeten. Ieders natuurlijke eigenheid krijgt alle ruimte. Als mens als geheel, in contact met je lijf, gevoel, verstand en intuitie. Daardoor raak je steeds vertrouwder met je innerlijk en groeit je zelfvertrouwen.

Wat levert begeleiding op?
Onderstaand perspectief kan ik je niet garanderen. Wel heb ik zelf ervaren en in mijn praktijk gehoord en gezien dat mensen:

  • feilloos aanvoelen wat voor hen wel pluis is en wat niet 
  • met heldere focus trouw zijn aan hun gemoedsleven
  • gezonde grenzen durven stellen
  • vertrouwen op hun basiszekerheid die geborgenheid biedt
  • weet hebben van affectieve communicatie en die in praktijk brengen
  • ‘meer body’ krijgen; stevig, autonoom en krachtig
  • zich vaker vrij en blij voelen.

Je naam%d bloggers liken dit: