voor wie?

Voor wie? Voor professionals die behoefte hebben aan reflectie op hun persoonlijke ontwikkeling. Die via inzicht en gevoel willen komen tot gewenst (werk-)gedrag. Die tijdelijk een klankbord, toetssteen en handvatten nodig hebben om op eigen kracht verder te kunnen. De begeleiding is niet geschikt voor mensen die oppervlakkig een snelle oplossing willen. Haptotherapie is heilzaam voor hen die het gevoel hebben meer te overleven dan te leven. Het perspectief voor is dat je meer innerlijke rust krijgt, zelfs in hectische of dynamische omstandigheden. Dankzij herstel van het oorspronkelijke gevoel van eigenheid maak je zinvolle keuzes; signaleer je  tijdig grenzen en leert die constructief hanteren. Ze onderkennen en verwerken hun klachten of problemen en blijven trouw aan zichzelf. Dit draagt bij aan persoonlijke vitaliteit en zingeving.

Aanleiding kan zijn  

  • gebrek aan zelfvertrouwen
  • hardnekkige overlevingspatronen waar je afscheid van wilt nemen
  • oud zeer dat aandacht vraagt of klachten geeft alsnog verwerken
  • werkdruk, chronische vermoeidheid, overspanning of burn-out
  • communicatie- en relatieproblemen
  • nieuwe levensfase; omgaan met verlies en verlangen

Reacties van clienten

Andre, decorbouwer
De sessies stimuleren bewustzijn van mijn gevoel.
Ik benader zaken soms te analytisch en ga het buikgevoel daarbij uit de weg. Ik word aangemoedigd om hier meer bij stil te staan, er niet doorheen te glijden, maar te vertragen en contact te maken met mijn intuitie. Ik ben daardoor minder gejaagd, bewuster aanwezig en ik mag er meer zijn van mezelf.

Ad, beleidsadviseur
Je durft door te pakken en tegelijk aan te sluiten bij mijn tempo. Je confronteert me op een liefdevolle manier. Ik doe ervaringen op die volstrekt nieuw voor me zijn. Het meest direct ervaar ik het toegenomen bewustzijn van mijn lijf en lijfelijke beweging. Ik ben blij dat ik naar je toe gekomen ben.

Ineke, docent
Ik voel me hartstikke rot en jij stelt voor eerst eens te landen in mijn lijf. De pieker-gedachten verdwijnen als sneeuw voor de zon.  Ik snap er niets van. Alleen door vol op mijn billen te gaan zitten, mijn voeten op de grond te voelen en vooral door zachtaardig voor mezelf te zijn.
Durf ik mijn innerlijke zelfafwijzer in vaste dienst met ontslag te sturen? Mag dat wel? Ja, dat mag.

Ellen, management-assistent
Mijn neiging is om voortal in mijn hoofd te zitten en om vanalles te moeten. Met jouw begeleiding durf ik af te dalen naar mijn lijf. Heel spannend. Maar het doet me wezenlijk goed. Overspanning en oud zeer laat ik achter me. Dat geeft lucht. Je bent een geweldige steun voor me geweest.